Friday, 25 February 2011

Dunia kampus ( KUIS )

  •                            Alhamdulillah ... selepas result spm kuar aku dapat banyak tawaran jugak , KIPSAS,KUIS.UITM dan UPSI namun diatas kehendak ibu bapaku untuk aku mendalami ilmu agama aku teruti  iaitu di kuis.dalam jurusan syariah. Jarak KUIS dari rumah aku tidaklah jauh hanya 5minit sahaja untuk sampai*kalau x sekat gan trafic light lah* .Jadi pengalaman yang xboleh dilupakan ialah padahari pengdaftaran aku sowg memandu kereta waje WMD 3921 untuk ke kuis untuk pendaftaran tanpa bantuan ibu dan ayah aku. memang akulah mencipta sejarah keluargaku hihihih.....hari pertama tanpa ibu dan bapa (berdikari cket huhuhu). selepas pendaftaran kita student yang baru masuk nie adalah orientasi yang agak membosankan daripada keseronokkan. Dalam sesi taaruflah aku dapat mengenali sahabat baru dikuis. Seminggu orientasi kini masa untuk menghadikan diri ke kuliah2 dan kelas2 mengikut jadual jadual ditetap. disinilah kami berjumpa dengan rakan sekelas aku dari pelbagai negeri terciptalah satu persahabatan keluarga.*POYO* jew hihihi. so hari pertama aku dalam kelasdan orang pertama aku kenali ialah Hasif dari terengganu. 1 day aku lihat dya nampak pandi gile tapi xlah seberapa hihihih . Pada sem1 kami semua excited nak belajar. macam cara dan kelebihan d tunjukkan tambah2 budak MMAS anas dan hatim. Fuh!!! mamtap tol diorang .
             Pas 2 mirul ashraf plak muka jambu gila sekali tengok mmg jambu siot!! hihihihhi. n lastly lecture kitaowg sem1 memang terbaik r... 10q or syukran kepada yang mengajar aku pada sem1 iaitu :
1] Sir Farok
2]Ustaz Abu Zaki
3]Ustazah izmah
4]ustazah rashidah
5]sir abdul Ganing
6]Miss Masyitah
7] Ustaz Yahya

Apalah diowg nie kat cini pon leh bergambar
No Komen!!!!!



 so kesimpulannya;

Guru Umpama LILIn yang menyinari cahaya pada kegelapan.

*MenUjU KejAyAAn!!!!!

2 comments:

  1. syokk woo. hahah! pasal ak xnk cte k? hahah. guro beb. ;p

    ReplyDelete
  2. Masa nie aku malu2 kucing gie gan kowg . ikutilah kisah aku seterusnya......

    ReplyDelete