Wednesday, 9 March 2011

Majlis PerkahWiNaN!!!

                              Malam nie x tahu nak citer apa sal tension sangat coz perlawanan bola antara malaysia dan pakistan di Batalkan so terkenanglah memori HARI AKAD NIKAH DAN PERKAHWINAN akak aku. Tarikh akad nikad pada hari jumaat 19/11/2010. Hari nie xlah penat sangat sbb semua catering yg buat tp pada keesokkan harinya pada hari Sabtu 20/11/2010 adlah hari walimatul urus akak akuh. Memang penat coz separuh katering separuh sendiri. kiranya sampai xsalin baju untuk bergambar la. so kita owng 3 abg,2 kakak dan 3 adik ambil peranan masing2. aku ditugaskan untuk meninjau makanan dan cenderahati kepada semua tetamu yang hadir .... Adik2 pompuan aku besalah agihkan cenderahati. abg aku pula angkut makananla(termasuk aku) tetamu yang hadir mmg ramai sampai akuh tertidur di atas sofa la....... mmg penat tapi best ramai yang puji masakan kami semua cakap sedap. antara lauk yang dihidangkan ialah:
1) Ikan bakar
2)pajeri rebung
3)Gulai kawah kelate+Rebung
4)ayam Goreng
5)bihun Sup Special
6)bubur kacang
pengantin Sampai kOt!!!
8)buah buahan...
memang TerbaiK!!!!!
Antara tetamu dari kedah yang datang!!!

malas nak KOmen!!
hari PeniKahan!!!




So mmg enjoy dan puasla Walaupon letih bangat so pengajaran yang aku dapat nnt masu aku nnt nak buat katering jew semua biar xyah susah kan owg hihiihihihih namun Gulai Kawah Kelate mesti Adew....
marhaban Pon Ada!!!!
Malas Dah!!!!!

Friday, 25 February 2011

Dunia kampus ( KUIS )

  •                            Alhamdulillah ... selepas result spm kuar aku dapat banyak tawaran jugak , KIPSAS,KUIS.UITM dan UPSI namun diatas kehendak ibu bapaku untuk aku mendalami ilmu agama aku teruti  iaitu di kuis.dalam jurusan syariah. Jarak KUIS dari rumah aku tidaklah jauh hanya 5minit sahaja untuk sampai*kalau x sekat gan trafic light lah* .Jadi pengalaman yang xboleh dilupakan ialah padahari pengdaftaran aku sowg memandu kereta waje WMD 3921 untuk ke kuis untuk pendaftaran tanpa bantuan ibu dan ayah aku. memang akulah mencipta sejarah keluargaku hihihih.....hari pertama tanpa ibu dan bapa (berdikari cket huhuhu). selepas pendaftaran kita student yang baru masuk nie adalah orientasi yang agak membosankan daripada keseronokkan. Dalam sesi taaruflah aku dapat mengenali sahabat baru dikuis. Seminggu orientasi kini masa untuk menghadikan diri ke kuliah2 dan kelas2 mengikut jadual jadual ditetap. disinilah kami berjumpa dengan rakan sekelas aku dari pelbagai negeri terciptalah satu persahabatan keluarga.*POYO* jew hihihi. so hari pertama aku dalam kelasdan orang pertama aku kenali ialah Hasif dari terengganu. 1 day aku lihat dya nampak pandi gile tapi xlah seberapa hihihih . Pada sem1 kami semua excited nak belajar. macam cara dan kelebihan d tunjukkan tambah2 budak MMAS anas dan hatim. Fuh!!! mamtap tol diorang .
             Pas 2 mirul ashraf plak muka jambu gila sekali tengok mmg jambu siot!! hihihihhi. n lastly lecture kitaowg sem1 memang terbaik r... 10q or syukran kepada yang mengajar aku pada sem1 iaitu :
1] Sir Farok
2]Ustaz Abu Zaki
3]Ustazah izmah
4]ustazah rashidah
5]sir abdul Ganing
6]Miss Masyitah
7] Ustaz Yahya

Apalah diowg nie kat cini pon leh bergambar
No Komen!!!!!



 so kesimpulannya;

Guru Umpama LILIn yang menyinari cahaya pada kegelapan.

*MenUjU KejAyAAn!!!!!

Tuesday, 22 February 2011

LePas SPM!!!

Apabila dah habis exam SPM tentu tertanya2 apakah yang akan dibuat antaranya ialah:
1] enjoy sepuas-puasnya.?
2]cari kerja?
3]cari U yang nak masuk?
4]nak lepak kat rumah sampai kuar exam?
5]cari pasangan?
6]tolong mak ayah?
7]sambung belajar stamm/stpm?

Di anatara diatas ini pilihlah yang berfaedah untuk masa depan akan datang. So preparelah dari awal agar anda mudah untuk menuju kejayaan!!!

Ingatlah Bahawa apa yang anda rancang hari ini 
Akan memntukan kejayaan anda pada masa Akan datang!!!

Alam persekolahan!!!

kenangam mmkm 2005-2009
kenangan SamBBST 2009
Begitu banyak memoriku tentang alam persekolahan tambah2 lagi alam sekolah menengah banyak aku belajar tentang erti sebuah kehidupan yang berdikari. pada pemulaan aku sekolah di Sek.Men.Keb.Taman jasmin2 untuk beberapa bulan semasa form1 2005 sebelom akuh dapat sekolah yang tetap. Pada akhir bulan dua aku dipindahkan kesekolah Maktab Mahmud Kuala Muda kedah. banyak memoriku disana. tambahan pula ibu ayah aku berada diselangor. dan ketika inilah aku mengerti makna kasih sayang seorang ibu. aku ketika disana setiap kali cuti minggu aku balik ke Sim_poq Besaq rumah wan dan tok aku. namun setiap kali cuti panjang aku akan balik selangor. Pada tahun 2009 aku dipindahkan ke selangor kembali di Sek.Agama.Men Bandar baru salak tinggi Sepang. dan ketika inilah aku mengerti erti persahabatan dan erti kasih sayang seorang datuk dan nenek. Jadi Kesimpulanya Untuk menuju kejayaan Kita haruslah sentiasa bersikap amanah dan jujur kepada semua orang tambahan pula kepada mak, ayah , datuk dan nenek. serta ingatlah kawan yang jujur juga ialah jalan untuk menuju kejayaan.